Avresedagen

                                                            130412

 

 

 

Mot det stora landet i väster

 

Äntligen!!! Efter ett halvår av mer eller mindre aktiva förberedelser så är det dags att kliva på flygplanet på Frösön för vidare transport över Atlanten till det stora landet i väster. En liten förklaring är att första kontakten för att kunna finansiera detta togs i månadsskiftet september oktober.

 

 

1031s Tre förväntansfulla föräldrar

 

Kan berätta att dom absolut inte var så spända som dom såg ut på bilden. Det var bara jag som valde fel ögonblick att fotografera. men nog var det en del känslor inblandade ändå.

 

 

1033s Boardingkorten på plats i passet

 

Dennis har några saker som kommer att plockas upp och ner ur väskan eller fickan ett otal gånger det närmaste dygnet. Våra platser på dom olika planen är i alla fall klarlagda och väskorna incheckade ända till Los Angeles.

 

 

1037s Väntan på Arlanda

 

 
1039s Undrar vad han tänker på nu. Kan det vara mamma? Nej han ser nog något.
 

Resan från Frösön till Arlanda har nu klarats av utan några som helst problem och nu har vi klivit på flyget mot New York. Som ni ser av bilden nedan så är det en bit att åka.

 
 

1040s Nästan 670 mil kvar till New York, usch vad långt

 

Det är i alla fall roligt att mellan filmerna kunna titta på flyginformationen med uppgifter om distans, hastigheter, kvarvarande sträcka, tid med mera. Ett antal olika kartor visas också där man kan se ungefär var man är.

 

 

1048s En vy över norska fjällvärlden

 

Är det inte vacket så säg. Lite besvärligt att ta sig fram mellan fjälltopparna känns det som om det är. Men det kanske inte är så många som som har något ärende, som han sa gubben uppe i Åre när dom frågade hur många gånger han varit på åreskutans topp han som bott i Åre hela litet. "Jag har aldrig haft något ärende"

 

 

1056s Grönland

 

Här passerar vi Grönland. Man kan ju undra varför det landet fick namnet Grönland. Det finns inte många gröna strån där som man kan se från luften åtminstone. Det är ju ganska kargt även om man söker det gröna gående till fots.

 

 

1058s New York, New York.

 

Så är det då dags att efter nästan nio timmars flygning landa i New York. Det var det hittills minsta och trängsta planet som vi flugit över Atlanten i så vi var mer eller mindre mörbultade, ta uttrycket hur ni vill, efter att knappt ha kunnat röra oss på hela resan. Hoppas på ett större plan på vägen hem med Lufthansa.

 

 

1060s Lunchdags i New York

 

Drycken som beställdes till maten smakade ungefär som en kallsup på storsjöbadet. Det var hur mycket klor som helst i vattnet.

 

 

1061s Citrondryck till maten

 

Den som klarade sig bäst var väl Fabian. Han hade valt en citrondryck och där tog citronen tydligen bort det mesta av klorsmaken. Okej då, Tommy och jag drack faktiskt en folköl så vi klarade oss bäst.

 

 

1063s Tommy med sin I-Phone.

 

Det gick inte så bra att få någon kontakt med nätet med dessa smartphones. Han kunde inte komma åt Facebook!!!??? Dålig reklam för företagen menar Tommy.

 

 
1065s Anton ser hungrig ut
 
 
1066s Min burgare
 
 

1067s Tommys kyckling/baconmacka

 

Maten smakade i alla fall riktigt bra efter en lång dag på flyget

 

 

1069s Va? Måste man betala också?

 

Maten kostade oss i alla fall en dryg hundring per person men det var det värt tycker i alla fall undertecknad. Det tror jag att Dennis tyckte också även om han såg lite frågande ut på bilden.

 

 
1071s Mätt och belåten
 
 

1072s Sockerchock?

 

Man kan ju undra om Anton åkte på en sockerchock. Han var tvungen att springa ut från restaurangen för att köpa en "riktig" läsk efter den klorsmakande pepsin som han blev serverad på restaurangen. Det kan ju också vara fråga om förväntan inför den sista etappen av resan mot Los Angeles och LAX Airport.

 

 

1074s Vy över plattan på Newark

 

Vi är tacksamma att vi inte behövde stanna i New York för där var det ett vidrigt väder med spöregn och blåst. Annat skulle det visa sig vara på våran destination.

 

 

1075s Vad är nu detta för cirklar?

 

När vi passerade in över gränsen till Colorado så såg jag en hel massa av dessa cirklar. Vad är det? Landningsplatser för UFOn? Varför sår man på detta sätt? Jag har ingen aning men jag ska försöka ta reda på det.

 

 

1079s Tröttisar

 

Resan mellan New York och Los Angeles var en resa i trötthetens tecken. Man slumrade ibland och tittade på film emellanåt. Tror inte att det var någon av oss som såg en hel film utan sömnavbrott.

 

 

1080s Sweet dreams

 

Man kan ju undra vad Fabian drömmer om nu.

 

 
1082s Dennis har kvicknat till
 
 

1084s Big Bear Mountain

 

Strax innan vi skulle landa i Los Angeles så flög vi över, vad jag tror var, Big Bear Mountain och dess skidanläggningar. Alla år utom ett så har liftarna stängt samma helg som vi kommit dit. Det har därför passat så att vi fått åka skidor bara en gång. I och för sig så räcker väl det för mig men det är rätt så kul att kunna sägga att man åkt skidor i Californien.

 

 

1087s Vy över Los Angeles

 

Här är en vy över Los Angeles. Fabian gjorde en lite tankfull reflektion över skillnaden mot hur stort hans Skylnäs är med sina ca 20 invånare. Det är som ni kan förstå en viss skillnad i storlek. Ca 13 miljoner invånare ska det finnas i Los Angeles plus ca 8 miljoner illegala invandrare enligt uppgift från Tommy.

 

 

1088s Vägkorsning

 

Ja vad ska man säga? Vi som tycker att Lillängerondellen är stor. Släng dig i väggen Lillängerondellen.

 

 

1091s I hyrbilen

 

Äntligen är vi på plats i våran hyrbil. Återigen så har Resia misslyckats med att få vår beställning korrekt. För tredje året i rad så har vi inte fått den hyrbil som vi beställt. Hur svårt kan det vara. Intressefråga?  

 

 

1092s E14 mot Krokom????

 

Som ni förstår så är det inte E14 på väg mot Krokom och inte mot Brunflo heller. Fyra filer plus Car Pool Lane åt varje håll. Ändå så såg vi trafikstockningar på flera ställen, dock inga som vi blev påverkade av.

 

 

1094s Klassrummet på Auto Shop

 

Nu har vi äntligen kommit fram till skolan efter bra precis ett dygn på resande fot. Klockan var ungefär nio på kvällen, 06.00 hemma, när vi kom fram till Rim of The World High School. Vi hade alltså rest i ett helt dygn. Kanske förståeligt att vi var lite pumsiga.

 

 

1099s Joe Black

 

Who is the body guy? sade han. När jag sade att det var Anton sade han. He is mine, he is mine. Med det menade han att Anton är den som ska jobba i plåtverkstaden i första hand. Ett jobb som väntar på Anton är en tidig -50 Cheva Pick Up.

 

 

1101s Dennis med delar av "hans" familj.

 

På plats för att möta upp oss Svenskar var amerikanarna och deras familjer. Här är i alla fall Richard och hans mamma.

 

Ja, det var väl ungefär vad som hände under resedagen förutom att vi, förmodlingen alla, krachade i säng när vi kommit fram till våra boenden. I morgon blir det family day med respektive familjer.

 

En sak som tillkommit i planeringen är ett möte med en motorsammanslutning och en föreläsning om kylsystem och dess funktioner. Kanske kan ge en del informationsmaterial på engelska som våra lärare där hemma kan ha glädje av. Den kommer i alla fall att gå av stapeln på tisdag kväll. På torsdag ska vi dessutom göra ett studiebesök på en "grundskola" på förmiddagen.

 

Nej nu får det räcka för den här gången

 

Ha det så bra där hemma

 

Lennart

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Camilla H

Läckra bilder från "ovan"

2013-04-14 @ 18:29:49
Postat av: Anonym

Kul att se att resan gått bra! Ha det så bra och hälsa alla jag känner.
Yvonne

2013-04-16 @ 20:19:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0