Fiskelycka

                                                      130404

 

Fiske hos Tommy och Sofie

 

Det här var sista dagen av amerikanarnas besök som inte hade några bestämda aktiviteter inbokade. Delar av den tillbringade Dave och Kristy tillsammans med Tommy och hans familj på Storsjöns is. Vädret var väl inte det bästa men fiskelyckan var desto bättre. Tommy berättade att dom nästan aldrig fått någon fisk vid sina tidigare försök, men den här gången slog det till på riktigt. På ett par timmar hade dom fått 26 fiskar av olika sort och storlek. Det var Sik, Harr, Abborre och Gädda.  Kan det vara bättre än så, att man får bra med fisk när man har främmande på besök.

 

 

Första Abborren

 

Lycka är att få upp en fisk. Kristy berättade att hon inte förstod varför alla låg och tittade ner i hålet i isen. Där kunde man väl ändå inte se någonting, trodde hon. Hon jämförde med det fiske som hon var van vid, när man står på stranden med ett långt spö. Kikmete var alltså något helt nytt för henne.

 

 

Och så var det Daves tur

 

Dave var lika lycklig han. Som ni ser på bilden så sviker han inte sin image. Shorts även ute på isfiske. Man kan ju känna sig frusen bara av att titta på bilden, men vadå. Det är många tjejer som går i kjol året om så det kanske inte är så konstigt om man tänker efter.

 

 

Är det jag som vinner?

 

Man kan ju undra om det är den här fröken som har fångat alla dessa fiskar. Det kanske inte spelar så stor roll vem som fångat vad. Om jag inte missförstod Sofie så hade dom i alla fall ätit fisk till middag den här dagen. Undra om den blev stekt, kokt eller rökt. En sak tror jag i alla fall är säker och det är att det var gott.

 

En annan sak som dom pratade om var förvåningen över att en del av fiskarna rörde sig även när dom tagit ur dom och skurit huvudet av dom. Det brukar ju kunna vara så med Abborre och Gädda men Tommy hävdade att även en sik gjorde så.

 

Det var allt för idag

 

Lennart

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0