Flygmuseum

                                                                 130417

 

Flygmuseum

 

Det är onsdag och en dag för lite blandade aktiviteter. Vi mötte upp eleverna på skolan klockan sju. Vet inte om jag berättat det men dom amerikanska eleverna börjar klockan sju på morgonen numera. Tidigare år har det varit tjugo över sju. I alla fall så skjutsade vi ut eleverna till företagen innan jag ,Tommy och Kjell-Åke tog oss en halvdag ledigt med diverse aktiviteter.

 

 

1412s Rory är tillbaka

 

Rory är som sagt tillbaka efter sin dagstur till Sakramento. Dagens aktiviteter kom att bestå till väldigt stor del av smogcheck. Alla bilägare måste göra en smogcheck vart annat år. Det vill säga, dom måste kolla avgasvärdena på bilen. Någon annan bilprovning finns inte. Bilen måste dock vara i gott skick och om det skulle hända en olycka som berodde på dåliga bromsar så kan det stå föraren väldigt dyrt.

 

 

1413s Twin Peaks Autoservice

 

Vet inte om jag nämnt det förut men det klingar lite extra när man hör namnet på den här stan. Kommer ni ihåg Laura Palmer ni som har några år på nacken. Den TV-serien gjorde ju en rivstart i många svenska hem. Det gick bara inte att låta bli att titta på fortsättningen. Nu var det, om sanningen ska fram, inte i detta Twin Peaks som handlingen tog plats.

 

 

1430s Pembroke

 

Som sagt så tog vi oss några timmar ledigt över dagen och gissa vad chefen ville göra av den tiden. Jo som den inbitne RC-flygaren han är så ville han i första hand besöka ett flygmuseum. Sagt och gjort så bar det iväg till Chino och en massa flygmaskiner
 
 

1435s Helikoptrar i väntans tider

 

Här kan man väl utan överdrift säga att flyg och lottamuseet i Optand ligger i lä. Bara verkstaden där dom restaurerar gamla flygplan var större än hela anläggningen i Optand.
 
 

1514s P40 Warhawk

 

En liten kuriosa är att vi på andra sidan av flygplatsen, där dom höll till, såg fyra stycken J35 Draken. Ni ska tro att Kjell-Åke var lyrisk efter det här besöket. Det gick nästan inte att få tyst på honom. Hans kunskaper om flygplan var jämförbar med Tommys kunskaper om gamla bilar.

 

 

1531s Palmallé

 

Det märks i alla fall att man är på andra breddgrader när man ser en sån här vy med alla palmer med mera. Vädret uppe i bergen har däremot inte varit av någon sommarkaraktär än. Vi hade till och med is på vattenpölarna en morgon. Det har på dagarna inte kommit upp till mer än sex sju grader så det har inte varit något skortsväder än så länge. Men nu är det på gång lovade Dave idag.

 

 

1534s Parkeringar

 

Den här parkeringen var i övrigt i det närmaste knökfull men dom här sex platserna var tomma. Kan ni gissa varför? Kolla bilden nedan så förstår ni ganska snart vad det beror på. I det här landet ser många det mer eller mindre som en mänsklig rättighet att ha en V-8 under motorhuven. Dessutom så är ju bensinen nästan gratis, ja i våra ögon alltså. Bensinen kostar ungefär hälften av vad den kostar hemma i Svedala.
 
 

1535s  Miljöbilsparkering

 

Det känns på sätt och vis lite tragiskt att dom här platserna gapar tomma i det här landet där dom ändå varit lite av föregångare när det gäller att hålla nere utsläppen från bilarna. Dom har ju ett av världens hårdaste regelverk vad gäller avgasutsläpp.

 

 

1542s Bösspekulanter????

 

Undra vad dom skulle vilja köpa om dom finge ta med sig en skjutika hem? Troligen ingen alls för dom lät inte övertygade om behovet av några vapen. Skämten haglade dock om vad man skulle kunna göra.
 
 

1546s Rambo Nygaard

 

Säga vad man vill men det var med humor och glimten i ögat.

 

När vi snurrat runt i lite olika affärer några timmar så bar det iväg upp mot berget igen för ett kvällsmöte med Dave och Kristy samt Joe och Shelly. Ämnet för eftermiddagen kvällen var att planera fortsättningen av dom här veckorna.

 

Ja just ja. Jag har ju glömt att berätta vad ungdomarna fått göra under dagen. Fabian har i alla fall varit med om ett antal smogcheck plus att han jobbat med en Ford F250. På den hade han bytt en del grejor under huven.

 

Anton och Dennis har fortsatt med den gamla chevan.

 

En annan sak som jag höll på att glömma var några bilder från Joe Black om dagens aktiviteter. Här kommer ett par av dom.
 
 

001 Morgonfika                                     Foto: Joe Black

 

En kopp av Josés goda kaffe. han hade fått tag på ett gott kaffe med lite vaniljsmak. Mycket godare än vad det låter i mina öron.

 

 

004 Lunch på In ´n out                         Foto: Joe Black

 

Man kan ju undra om dom inte gör annat än äter sig igenom dagarna. Men det gör dom på ett alldeles utmärkt sätt. Det var i alla fall dom på firman som tog med sig grabbarna ner på plattlandet för en lunchbrake.

 

Nu tror jag att jag berättat det mesta av värde för idag.

 

Tack och hej

 

Lennart

 


Kommentarer
Postat av: Camilla H

Undra om jag ens törs berätta för Magnus att det där flygmuseet, då blir nog nästa resa dit ;-)

2013-04-21 @ 08:53:55
Postat av: Camilla H

Undra om jag ens törs berätta för Magnus att det där flygmuseet finns, då blir nog nästa resa dit ;-)

Ha de gott

2013-04-21 @ 08:55:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0