Halvtid

                                                               130405

 

 

Sista dagen av etapp ett

 

Så har vi då kommit till dagen när amerikanarnas besök på den här sidan av atlanten börjar närma sig sitt slut. I kväll ska dom kliva på tåget i Östersund för att åka till Arlanda och ett flyg som så småningom ska ta dom hem till Lake Arrowhead. Men innan dess så ska vi titta på lite utsikter och dessutom så kommer dagen att gå till stor del i matens tecken. Vi började dagen med ett besök på Arctura för att titta på utsikten därifrån. Några bilder på utsikten fick ni se i Richards bildkavalkad från tidigare inlägg.

 

 

988s Dom delar av familjen Nygaard som var med idag.

 

 

992s Cody med mat och ett glas lingondricka.

 

Dagens lunch bestod av den vanliga, dignande, salladsbuffén och antingen köttfärspaj eller en fiskrätt baserad på Sej. Det var jättegott och jag tror att alla var nöjda med maten.

 

 

993s Richard (Richie) och Dennis låter sig väl smakas

 

 

996s Mätta grabbar i hissen

 

En del passade på att ta trapporna ner från restaurangen för att få trampa ner maten lite grann medan andra tog hissen. Zech sprang ner för att visa att han var snabbare än hissen. För att vara säker på att vinna så tryckte han på hissen på flera våningar så att den stannade. Han vann alltså på lite klurigt fusk. I och för sig så hade han nog vunnit ändå.

 

 

997s Arctura, Thermosen kallad i folkmun

 

För att få ett litet hum om hur stor den är så kan jag tala om att den rymmer 26 miljoner liter vatten och att det ligger en restaurang längst upp på 55 meters höjd. Man kan ju titta på bilarna som står nedanför den också för att ha något att relatera till.

 

Ja då var det kväll och dags att samlas inför kvällens avskedsmåltid. I år var det restaurang Loftet som blev vårt val av restaurang. 

 

 

1000s Zech med värdfamilj

 

 

1002s Richard med sin värdfamilj

 

 

1006s Fabian, Anton, Dennis, Zech, Cody och Richard

 

 

1008s Undertecknad med Anton och Dennis mammor

 

Det var någon, Dennis pappa, som tyckte att även jag borde få vara med på bild. Så det fick väl bli så då. Annars trivs jag bäst på andra sidan av kameran.

 

Maten hade Tommy sett till så att den var förbeställd så det var bara att slå sig ner och vänta när vi kommit på plats. Smidigt.

 

 

1012s Fabians mor och far

 

 

1015s Filé Mignon Black and White

 

Jag trodde att det här var en utdöd rätt när jag själv lagade den i höstas. Den var ju väldigt populär på sjuttiotalet när jag började gå ut och äta på restaurang ibland. Dom hade dessutom ett antal andra rätter som hade sin höjdpunkt när jag var ung. Bland annat så hade dom plankstek, vilket jag inte ätit på år och dag. Jättekul att dom gamla rätterna verkar ha fått en renässans.

 

 

1016s Fisksoppa såg ju inte heller illa ut. Tvärtom

 

Med en doft av saffran

 

 

1019s Hamburgare

 

Det satt en tandpetare eller ska man kalla det blompinne i hamburgaren för att hålla grejorna på plats. Då var teknikerna tvugna att kolla så att den stod exakt lodrätt. Inga problem om man har en smartphone med inbyggt vattenpass. Säg vad man inte kan göra med en telefon i dagens läge. Jag är väl snart den enda som inte bytt upp mig ännu. Jag kör med min gamla hederliga lur.

 

 

1020s Zeck har fått sin mat

 

Han verkar dock mer intresserad av mätningen som pågår strax bredvid. Eller är han artig och väntar tills alla fått sin mat. Vi väljer det senare så får han några vuxenpoäng där.
 
 

1021s Är det inte vackert så säg

 

Jag vet inte riktigt vad det var som Richard hade beställt men det såg jätteläckert ut. Richard sade att han aldrig hade smakat på lingon förut så det skulle bli spännande att göra det. Det kan vara så att det är en renfilé med hjortronsås.

 

 

1022s Börja med en pommes frites

 

 

1023s Fabian också

 

Den här bilden var väl inte så där jättesnäll, för Fabian, men jag hoppas att han kan stå ut med denna publisering.

 

 

1025s En fiskplanka såg ju också väldigt läcker ut.

 

Jag tror att det är lax på plankan även om det ser ut att kunna vara en röding. Det såg i alla fall väldigt gott ut. Jag skulle gärna ha smakat lite av dom flesta rätterna men det gick ju inte av naturliga skäl.
 
 
1026s Kristy och Dave med sin mat
 
 

1028s Och så lite dessert som lock på det hela.

 

Det blev mycket mat det här. Jag vet i alla fall en som troligen dreglar när han tittar på dessa bilder. Skämt åsido.

 

När måltiden var avnjuten så var det bara att hoppa in i bilarna för en snabb tur ner till centralstationen och tåget som skulle frakta våra vänner till Arlanda. Det blev ingen som helst dötid utan allt gick som på räls. Alla hann kramas och säga hej sen upp på tåget för dom som skulle fara.

 

Om en vecka är det dags för oss att ta rygg på jänkarna och fara över pölen. Fram till dess kommer det att bli lite lugnt på bloggfronten. Jag har dock bett de våra att skriva om sina upplevelser innan vi ska fara så förhoppningsvis kommer det lite sånt under veckan.

 

Vi hörs

 

Lennart

                                             

Kommentarer
Postat av: Anonym

Mums, äntligen lite matnyttigt

2013-04-07 @ 21:33:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0