På hemväg

                                                                   130421

 

Sista brevet till Sverige

 

Haft det lite hektiskt bitvis de senaste dagarna så det har inte blivit mycket skrivet, nu är det lördag kväll och planet hem till Sverige går om några timmar. Lennart skriver på bloggen och jag skriver till er alla.

 

I onsdags hanns de med ett besök på flygmuseum som var av den större kalibern för att studera teknisk utveckling inom aviatik, museet var i toppklass det det mesta var renoverat till flygbart skick. Över 100 maskiner i fantastiskt skick och en verkstad som vi besökte som renoverade dessa fantastiska flygande maskiner.

 

Under torsdagen gjorde vi ett skolbesök på en grundskola här i bergen med 400 elever i årskurs 1-5 som heter Grand View elementary school. Utsikten utanför skolan var enastående men tyvärr blev de lite galet då skolan byggdes så att fönstren hamande högst upp på väggarna vilket gjorde att om man ställde sig på en stol så kunde man med nöd och näppe se den fantastiska utsikten från klassrummen. 

 

Eleverna var mycket artiga och undervisningen verkade hålla en mycket hög klass.

 

På eftermiddagen besökte vi UTI, Universal technical institute i Rancho Cocamonga där det gick 1800 elever i treskift från kl 04:30 till 01:30 beroende på om de arbetade eller skulle läsa dagtid.

 

Fantastisk utrustning och ett mycket professionellt uppträdande från eleverna med framtiden i fokus. Man fick lite intryck av mekanikerfabrik när vi guidades runt i lokalerna.

 

Eleverna betalade runt 230 000:- för ett års utbildning där och utbildningen kunde i många stycken jämföras med det vi gör på Fyrvalla.

 

Under fredagen var det träff med rektorn för grundskolan vi besökte tidigare samt jag fick följa undervisningen i en årskurs 3a som hade lektion om ord med olika innebörd .

 

Ordning och reda samt tydliga mål var genomgående, eleverna hade dagen innan fått ett litet storsjöodjur i trä och arbetet hade redan börjat med att eleverna letade på nätet och tog reda på mer om vårt odjur i Storsjön samt vi fick ett brev av en av eleverna som hade svenska rötter. 

 

Idag Lördag har vi varit på Magic Mountain med eleverna som är är en fanstisk nöjespark med 75% berg och dalbanor i den högre skolan så här blev vi ordentligt omskakade och centrifugerade. Tempen låg på ca 30 grader och nu är vi röda som kräftor och det svider lite i skinnet.

 

Resan har varit fantastisk med många nya lärdomar och ett fantastiskt mottagande från våra värdar Dave och Kristy. Våra samarbetspartners på verkstäderna har varit mycket duktiga på att ta hand om våra elever som fått tillfälle att lära sig nya saker samt tillämpa sina tidigare kunskaper i ny miljö på ett mycket bra sätt  under ledning av våra lärare Tommy och Lennart.   

 

MVH

 

Kjell-Åke Skoog

Rektor JGY Fyrvalla, Fordon/Transport/IM

Tel: 070-1907323

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0