2 x The Strip

                                                                  130427

 

Lördag i Vegas

 

Idag har vi vaknat på en parkeringsplats i Las Vegas. Solen steker från en klarblå himmel. Dagens toppnotering var 33 grader Celsius. Klockan nio på kvällen var det fortfarande 30 grader. Som tur var så blåste det en lätt bris mest hela dagen plus att luften är ganska torr. Detta gjorde att dagen ändå var uthärdlig.
 
 

2147s Frukost

 

Vi började med en enkel toalett. Det finns bara kallvatten i kranarna, ja kallt och kallt, det är ca 20 grader, så man klarar lätt av att tvätta sig i det. Efter det så var det läge för frukost bestående av flingor och mjölk plus en bagel med en sorts philadelfiaost på.

 

 

2148s Flingor

 

Dom här såg ju riktigt giftiga ut. Finns tydligen, enligt Tommy, att köpa i Sverige också.

 

 

2156s Tech Inspection

 

Så var det då dags för den besiktning som vi, Dave, hade tänkt hinna med igår kväll. Nu spelade det ingen roll för det var ju ändå inga rundor för Dave igår kväll.
 
 

2160s Besiktning godkänd

 

Inga som helst problem med besiktningen. Han har ju gjort det här hundratals gånger förut så det vore ju konstigt om det skulle vara några förändringar som strulade till det.

 

 

2164s Pit Crew

 

Här ser ni den svenska delan av mekanikerteamet. Dave berömde dom mycket igår. Allt fungerar som i ett riktigt Nascar team sade han. "Bilen hinner inte ens stanna förrän deras jobb är i full gång".

 

 

2166s Punka

 

Den gamla trotjänaren har råkat ut för en punktering. Det skapade lite merjobb, inte minst för Kristy, som ringde ett otal ställen innan hon hittade ett företag dit hon kunde åka för att skaffa ett nytt däck. När det sen fanns på plats så tog det inte så lång stund att fixa.

 

 

2168s Solskydd

 

En av förmiddagens uppgifter var att montera upp solskyddet över depån.

 

 

2172s Justering

 

Dags för en sista justering av bränsletillförseln. Den gick lite för fet. Kan det bero på den tunna luften här uppe? Stan ligger på ca 600 meter över havet och det kan säkert påverka en sån här motor lite grann.

 

 

2174s RFC

 

Racers For Christ står det för. I min lite inskränkta hjärna stämmer det inte riktigt att en sån förening finns, men nu finns den. I alla fall så går denne pastor runt och välsignar alla innan start. Ja, så är det. Bless you!

 

 

2177s Första burnouten

 

Äntligen på banan för att göra en första runda. Han har inte kört sen i november så han är säkert lite ringrostig.

 

 

2181s Start

 

Nästan ett litet hjullyft. Synd att muren är i vägen så att man inte kan se.

 

 

2187s Gasser

 

En gasser är en typ av Hot Rod som kom i slutet av 50-talet på tävlingsarenorna i Amerika. Det här är en bild som jag tog på önskemål från Tommy, han hade telefonen på laddning
 
 

2191s Star Wars

 

Dave i sin hjälm som han hade köpt inför tävlingarna som vi var med på ifjol. Nya regler och nya krav gjorde att han köpte den.

 

 

2195s Mike Nordahl

 

En kille med norskt påbrå som träffat ett antal gånger tidigare. Han är en riktig vinnare med fantastiska reaktionstider trots, som han sa, att han är i sina "mid fourties".

 

 

2197s Wheelie

 

En wheelie är i alla fall när man lyckas stegra med bilen. På den här bilen syns det tydligt att den bortre bilen stegrar.
 
 

2201s Raketbilar

 

Finns det inga gränser för hur mycket motor man vill ha i sin bil
 
 

2203s Jetmotor

 

Man kan ju undra vad dom här motorerna kommer ifrån för flygplan, för det är väl ganska så säkert att dom suttit i någon sorts flygplan.

 

 

2205s Uppvärmning av däcken

 

Jag kan lova att det fanns ett visst värde att ha öronpropparna på plats när dom här grabbarna gasade på.

 

 

2207s Flammor

 

Dom här fordonen behöver man inte måla flames på. Dom gör egna. sluttiden för den snabbare bilen var i alla fall under sex sekunder, 5,98 tror jag, och en slutfart på 267 mph , ca 425 kmh. Då går det undan vill jag lova. Det bara small till när dom for iväg.

 

 

2222s Shelby museum

 

Vi som hade sett fram emot att få besöka Shelby museet. Tyvärr så var vi en kvart sen. Dom stängde klockan två och vi kom dit kvart över. Snacka om missflyt eller var det dålig framförhållning, dålig koll alltså. Vilket som så missade vi det.
 
 

2223s Tommy, Kristy och Mike Nordahl

 

Mike är som jag skrev tidigare en mycket duktig förare. Han har gjort något som ingen annan gjort någonsin, inte ens dom riktigt stora namnen. Han har i alla fall vunnit tre stycken NHRA Wally Trophies i samma tävling. Dvs tre olika klassegrar. Man kan räkna upp alla dom största genom tiderna utan att någon gjort samma bedrift. 

 

 

2226s Depåarbete

 

Kylning av motor och växellåda är bland det allra viktigaste som grabbarna måste göra. Med tanke på att det är en bit över trettio grader så kan man ju förstå det.

 

 

2228s Vattenkylning

 

Visst är det vattenkylning, men inte den sort som vi vanligen pratar om. Här sprayar Fabian kylaren med lämplig mängd vatten och så kör man samtidigt elfläkten för att få en så effektiv kylning som möjigt.

 

 

2231s Korsningen där vi bor

 

Vi bor precis i en korsning där ca hälften av tävlingsbilarna passerar på vägen till start. Här är en av dom.
 
 

2237s Kontemplation?

 

Det kanske inte var direkt någon stund för bön utan en stund av flykt från hettan där ute. Man behöver faktiskt komma in i skuggan med jämna mellanrum.

 

 

2243s Viper

 

Här fick vi besök av två tjejer, kvinnor som sade att dom ville ta kort på våran bil. Sen så sa dom att dom hade något missljud i sin egen??? Nån kamera såg vi inte och vi hörde heller inget missljud från deras bil så man kan ju undra över den verkliga anledningen till deras besök. Dom kom i alla fall ända från Canada.

 

 

2244s Filmtajm

 

En annan nyhet i ekipaget var filmvisningsutrustningen. Den var inte helt kompatibel så Tommy Och Dave satt en stund och lödde kablar med mera, för att få igång grejorna.

 

 

2247s Brinner det????

 

Nej det brinner inte, det är raketbilarna som håller på att värma upp. Snacka om rökmoln, det är ju ett stort hus som döljs av röken.

 

 

2249s Epa-traktor?

 

Det är inte alla bilar som är toppensnygga. Den här ser mer ut som en Epa-traktor från Kälen.

 

 

2252s Snyggskorna

 

Hade jag varit i Antons kläder hade jag nog försökt att hitta ett par skor som inte är så varma som dom här verkar.
 
 

2256s Soldyrkare

 

Lite väl mån om solen i mina ögon. Han ville dock kompensera för den bonnbränna som han dragit på sig. Men att ligga på asfalten när det är 33 grader är inget för mig.

 

 

2268s Richard

 

Richard ser ut att njuta av att solen går ner och att det börjar bli lite svalare.
 
 

2270s Middag

 

Snart matdags. Bara solen går ner så ska vi äta, det är inte så bra med aptiten i den här hettan. Dom flesta av grabbarna i gänget är dock i behov av lite påfyllning.

 

 

2272s Rotisserie

 

Det är ett ord som jag lärt mig av en kompis som brukade jobba som kock. Han berättade att dom kallade "köttspisen" för det. Det har tydligen sitt ursprung i något som har med grillning att göra. Avdelningen värdelöst vetande. Vad som var viktigt var dock att Kristy grillade fantastiskt goda hamburgare.
 
 

2274s Matstund

 

Samling framför filmduken för en TV-middag. Solen har gjort att vi alla är ganska mjack som man säger på jämska.

 

 

2275s Parkett

 

Har man ingen stol så får man väl ta det som finns att tillgå. Det är ju mjuka säten i golfbilen så varför inte sitta i den.

 

 

2276s Filmtajm

 

Efter maten så var det dags för kvällens rulle. Two Lane Black Top, en film från 70-talet om gatracing.
 
 

2286s Gräshoppa

 

På kvällen när det var riktigt mörkt så kom det fram fler och fler gräshoppor vilka spelade sin karaktäristiska melodi
 
 

2287s Depå

 

Den ser väldigt pampig ut, vår depå, med sin markis och flaggorna i topp.
 
 

2288s Rundtur

 

På kvällen var det dags för en rundtur längs Las Vegas Boulevard, för oss svenskar. Första stoppet gjorde vi på World´s Largest Gift Shop. Sen får bilderna tala för sig själva.

 

 

2292s Gissa vem

 

Dom är inte så lik sig på dom här bilderna

 

 
2293s Mr Piggy
 
 
2294s Fågeldansen
 
 
2295s Superhjälte
 
 
2298s Grabbarna grym
 
 
2301s Dagens fulaste
 
 
2306s Dagens sötaste
 
 
2314s Mirage
 
 
2316s The Strip
 
 
2321s Eiffeltornet
 
 

2322s Excalibur

 

När vi åkt the strip åt ett håll så fick det vara nog för den här dagen. Vi återvände då till depån och en natts god sömn, trots hettan.

 

Ny dag i morgon.

 

Lennart

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Camilla H

Såg ju riktigt mysigt ut med "drive in bio" ;-)

2013-04-29 @ 20:32:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0