Arbetsvecka

                                                                     130422

 

Måndag och praktik

 

Ny vecka, nya möjligheter. Vi börjar med två dagars praktik och sen så ska grabbarna vara på skolan och följa den ordinarie undervisningen på onsdag. På torsdag ska Mary-Justine Lanyon från Mountain News komma ut på praktikplatserna och intervjua både elever och deras handledare. Fredag börjar med PE, Physikal education. Det ska bli intressant att se hur dom reagerar på det. Det är våran egen rektor som har ordnat med den aktiviteten. Efter idrotten är det så dags att packa det sista i "the toterhome". Den kallas faktiskt så deras trailerdragare med inbyggd bodel. Anledningen till packandet är vår resa till Las Vegas och helgens tävlingar där.

 

 

1855s Minne från Route 66 och Santa Monica Beach

 

Dennis visade upp en minnesgrej som han köpte på piren och lurade Anton och Fabian å det gruvligaste. Han sade att han hade betalat 40 dollar för den lilla flasköppnaren när han egentligen hade betalat lika mycket i kronor. Dom hann båda idiotförklara Dennis innan han berättade sanningen.
 
 

1860s Smogcheck

 

Dags för en ny smogcheck, men före det så måste instrumenten kalibreras. En annan uppgift som Fabian jobbat på var en instrumentbräda på en äldre pickup. Det var inte helt lätt på grund av att dom monterat in en störtbåge i den. Hur det gick vet jag inte i skrivande stund men det löste sig säkert på ett eller annat sätt.

 

 

1866s Påskliljor


 

 

1870s Ännu mer påskliljor

 

När man närmar sig Twin Peaks är det omöjligt att inte fashineras av alla de påskliljor som växer i och i infarterna till den lilla staden. Anledningen till alla dessa blommor är att en kvinna, Julie Greer, började att plantera dessa lökar i slutet av sitt liv. Hon dog av bröstcanser 2001. Efter det har det i hennes namn planterats påskliljor i tusental varje år. Nåt år så mycket som 10 000 blomlökar. Titta gärna på den bifogade länken, där finns fler bilder.

 

http://www.twinpeaksdaffodilproject.com/

 

 

1875s Grovmekning

 

Idag fick Dennis börja med att byta hjälpstyrarm på en Ford av årsmodell 1973. En sån där stor fläskig kombimodell med träimitation på sidorna.

 

 

1879s Mera rost

 

Anton hade hittat mera rost som inte hade synts innan dom frilagt främre dörrstolpen. Då var det bara att åka ner till en butik på plattlandet och köpa lite mer ekonomiplåt. Helt otroligt att dom har en sån del på hyllan till en bil som är 60 år gammal. "Det är bara till dom populära bilarna som det är så " sade Joe Black.

 

 

1886s Tårta

 

Shelly hade googlat fram ett recept på en svensk jordgubbstårta som hon hade bakat för Antons skull. Han fyllde ju år förra måndagen men hon trodde att det var idag. Anton var precis lika glad ändå. Den var jättegod.

 

 

1889s En bit till

 

Den grabben är bottenlös. Det här var andra biten.

 

När jag trodde att vi gjort det vi behövde för dagen var det bara att ladda om. Det var dags att göra en inköpsrunda inför helgens bravader. Det handlade i första hand om att köpa mat och vatten så att det skulle räcka hela helgen. Detta innebar att det blev en sen kväll även ikväll. Klockan är nu strax tolv och jag håller på med dom sista raderna av dagens informationsrunda. Nu ska jag bara lägga ut det här på nätet så får jag sova en stund också.

 

Tack för idag

 

Lennart

                                             

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0