Baseboll

  

                                                                  130423

 

Praktik och Baseboll

 

Hej igen! Ny dag med nya erfarenheter.

 

Innan jag går in på dagens händelser vill jag bara visa ett brev som vi fick av en av Kristys elever efter vårt besök på hennes skola. Upprinnelsen var i alla fall att klassen efter vårt studiebesök fick ett litet storsjöodjur i trä. Det kunde dom om dom ville göra lite efterforskningar om och så vidare.

 

 

1912s Brevet från Haley

 

Är det inte sött så säg? Kan tyvärr inte visa bilden på flickan på grund av regelverket här i landet. Vi har ju i och för sig ungefär samma regler där hemma vad gäller publicering på nätet.

 

 

1915s Mekning

 

Dennis har fått ett hedersuppdrag. Han håller på att byta bussningar i bakvagnen på Joes bil. Bilen är en Malibu i mycket fint skick, renoverad och moderniserad.

 

 

1919s Svetsning

 

Nu börjar det gå åt rätt håll. Det är ju alltid en massa jobb med förberedelser och bortstädning av trasiga detaljer innan man kan börja med att sätta dit nya grejor. Nu fräser i alla fall svetsen för fullt.

 

 

1925s Nyproduktion

 

Här är en plåtbit som Anton tillverkat för att montera in istället för den gamla rostiga. Det är ganska mycket tid som går åt för att forma även en så liten detalj.

 

 

1930s Fika

 

I det här landet så är dom inte så vana vid att ha fikapaus, men då både Joe och hans son Zack har varit till oss i Sverige så har vi lärt upp dom. Det brukar därför vara fikapaus dom veckor som vi är på plats. Idag hade vi köpt ett gäng munkar som vi hade att smaska på.

 

 

1939s Jippi

 

Första biten är på plats. En milstolpe i renoveringsarbetet skulle man kanske kunna kalla det.

 

 

1943s Lunch i goda vänners sällskap

 

Jag måste vara snäll och berätta att alla höll på och letade efter saker som dom skulle dela med sig av till oss andra så det var absolut inte som det såg ut. Kul bild i alla fall tycker jag.
 
 

1949s Ken Lotz

 

När vi var på väg att åka från Davis kom Ken Lotz förbi med en bil som han höll på och jobbade med. Ken är en före detta grafisk designer som vi träffat ett antal gånger tidigare år. Han bygger numera bilar mer eller mindre på heltid, mycket på beställning men en hel del även för egen del som hobby. Den här bilen hade han byggt för 12 år sedan, åt en kund. Trots att det är en 34-års modell så är bilen toppmodern i det mesta. Fram och bakvagn från en Corvette C4, motorn kommer från en Lincoln. Instrumentbrädan hade han förlängt med ca 5 cm för att få plats med defrostermunstycken. Bilen är dessutom utrustad med aircondition och cruise control för att nämna några saker. Förhoppningsvis så hinner vi med ett besök hemma i hans garage innan vi ska åka hem.

 

 

1953s Konstverk!!!???

 

Bilen är i alla fall till salu för 90 000, dollar alltså. (Vi, Tommy och jag, är inte helt överrens om priset, men eftersom det är jag som skriver så litar jag på mitt minne) Ägaren är numera ca 85 år och börjar på att städa bort alla sina fordon, det är därför som den är till salu. Ni skulle bara ha hört hur gott det mullrade under huven när han åkte vidare.
 
 

1960s Limning på g

 

Fabian har i stort sett hela dagen jobbat med samma gamla pickup som igår. Han hade felsökt ett elfel som gjorde att instrumenteringen inte fungerade. Han var rätt nöjd, och det ska han vara, efter att ha hittat felet mitt i en kabelhärva.

 

 

1962s Kabelreparation

 

Kanske inte syns så väl på bilden, men där nere är kabelhärvan.

 

 

1965s Baseboll

 

På kvällen var alla vi svenskar tillsammans med Joe, Zack och Maddie Black iväg och tittade på baseboll. Det är väl inte världens mest upphetsande sport. I vanlig ordning började dom med nationalsången. Då står alla upp och håller handen över hjärtat.  

 

 

1967s Tro om han träffar bollen

 

För några år sedan var jag på en match tillsammans med David Nygren, rektorn. Då fick jag mig en lektion i sportens regler, dom var inte helt lätta att förstå. En sak som jag dock förstod var att en riktigt duktig slagman träffar bollen ungefär 3 gånger av 10 försök.

 

 

1968s Spännande

 

Man skulle kunna tro att dom tittar på något riktig spännande. Dom försökte i alla fall förstå vad det gick ut på. Oavsett vad man tycker om sporten så är det intressant att ha varit iväg på ett par matcher.

 

 

1970s Maddie, Tommy och Joe

 

Joe försöker förklara för Tommy diverse regler. Bland annat så berättade han att hur bra slag man än slagit och hur långt bollen flugit så är man bränd om motståndarna tar lyra.

 

Tack Joe för att du tog med oss på den här matchen!

 

Resan hemåt tog en viss tid på grund av alla småvägar uppe i bergen. Sist hem var nog Dennis.

 

Tack för idag

 

Lennart

 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0