Chefen berättar

                                                                   130416

 

Hej på er! Idag har vi varit ute med eleverna på praktikplatserna och introducerat dem in the american way to fix cars.

 

2 av eleverna är på Davis autobody and paint och fick börja riva en cheva 53, tog inte lång stund föränn de fick närkontakt med en Black Widow spider, som tur var var den död. Men nya spindelnät fanns så det finns säker en annan liten dam någonstans i bilen.....

 

1 av våra tre elever fick tillbringa dagen på Rim High school med att montera en renoverad automatlåda och göra mätningar på skolans ena dragracingbil, bullret var öronbedövande när bilen provstartades för att göra de olika mätningarna.

 

Nu i kväll har vi varit på Branschutbildning i Fontana  (45 minuter bort) där det hölls föredrag om Kylaglykolens kemiska egenskaper, ett 20 tal personer var där för att lyssna och lära.

 

En intressant detalj var att utbildningen startade med Pledge to the Legion, (en form av trohetsed till landet)  med handen över hjärtat och därefter en lång bön som leddes av en gammal farbror som pratade i warpspeed med ganska otydligt uttal så vi förstod inte allt.

 

Vi fick även tillfälle att presentera vårt samarbete med skolan och ge en översikt om hur vår utbildning till mekaniker är organiserad. Amerikanerna är mycket imponerade över vårt skolsystem och hur det finansieras.

 

Vi har även pratat lite med skolan här om vi kan utöka samarbetet med någon industrielev nästa år då de har svetsutbildning och bearbetning på skolan.

 

Nu sitter vi in The Boat house och Lennart skriver på bloggen.

 

Klockan är nu 22:30 här och 07:35 hemma i Östersund, nu gäller det att övertala kroppen att det är dags att ta på nattmössan.

 

 

Hälsningar från UItvandrarna    

 

 

MVH

 

Kjell-Åke Skoog

Rektor JGY Fyrvalla, Fordon/Transport/IM

Tel: 070-1907323


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0