Skolstart

                                                              130415

 

Första dagen på skolan

 

Måndag morgon och dags för frukost på skolan. Vi var alltså inbjudna på frukost innan det var dags för lite information om diverse saker och ett välkomnande av oss till Californien.
 
 
1228s David Nygren, Catherine Obregon och en Mary-Justine Lanyon från Mountain News
 
 

1230s Mary-Justine, Kjell-Åke och Dave

 

Som ni kanske redan sett så kommer bilderna att få tala en hel del för sig själva idag. Dom har i alla fall tänkt sig att göra ett större reportage om vårt utbyte i Mountain News i år.

 

 

1233s Frukostdags

 

Dom här pojkarna vet hur man ska göra heder av en anrättning.

 

 

1235s Richard och Zech

 

Dagens frukost bestod av en hel del frukt men också munkar och Svenhards svenska bullar. Vi har ätit dom förr och vet redan i förväg att det inte är speciellt svensk smak på dom. Man kan väl säga att dom är betydligt sötare än vad vi är vana vid.

 

 

1239s Rose och Joe Urbz

 

Rose och Joe är ett par som jag känt sen första gången jag var inblandad i det här projektet. Joe bodde då hemma hos mig i två veckor. Han har dessutom alltid varit den som sett till att våra kontakter hemåt har fungerat. Nu har vi dock tillgång till trådlöst i Boathouse så mötena blir lite mer sporadiska. Det känns dock som om det är riktigt gamla goda vänner, vilket det i och för sig gör med många ur personalen här.

 

 

1242s Chefen

 

Catherine Obregon är sen i höstas högsta chef här på skolan. Hon är alltså principal. Om jag inte missminner mig så är hon den första kvinnliga principal som anställts här på Rim High.

 

 

1245s Stephen Cook och Cody

 

Dags för morgonnyheterna via intern-tv. Det började med att Stephen Cook, vice principal, och Cody läste vartannat nyhetsinslag.

 

 

1251s Gruppbild på dom inblandade i utbytet

 

Sen så var det läge för en gruppbild när alla var samlade och det fanns en som var van vid kameror på plats. Nu är det väl så att det är många fler inblandade i det här men man kan väl säga att dom närmast sörjande finns med på den här bilden.

 

 

1264s Dave tog min kamera

 

 

1265s Kjell-Åke informerar

 

Ett av  Kjell-Åkes uppdrag i och med den här resan var att berätta lite om det svenska skolsystemet för att man skulle kunna vidareutveckla detta med jämförelser mellan dom två länderna. En hel del är ju lika men det finns också många stora skillnader i upplägget. Bland annat så har amerikanarna ingen direkt yrkesutbildning utan allt bygger på att man skaffar sig ett yrke efter High School. Den fordonsutbildning som dom har på skolan är ett slags individuellt val som dom läser en timme om dagen.
 
 

1269s Fortsatt information

 

Efter informationsträffen så var det dags för en guidad rundtur genom skolan under ledning av Rose Urbz.
 
 

1275s Drejning

 

Första stoppet var Clayclass där dom jobbar i lera. Också ett individuellt val.
 
 

1278s Skolans kör

 

När vi kom in här så ställde eleverna direkt upp på att sjunga en sång för oss. Det var en fullång Beatlesmelodi med fem eller sex solon. Jättebra framfört.

 

 

1287s En av datasalarna

 

Som en del av er dataintresserade kanske ser så har dom bara Mac här på skolan. Ett val som jag tror att Joe Urbz är pappa till.

 

 

1288s Matematik på schemat

 

 

1299s Printshop

 

Printshop är också ett individuellt val där dom sysslar med en hel del olika tryckeriuppgifter. Bland annat så trycker dom allt i pappersväg som skolan har behov av. Sen så trycker dom också på alla kläder som används i olika sammanhang.

 

 

1304s Fire science

 

Dom som går på det här individuella valet får lära sig det mesta som har med första hjälpen att göra. Släcka eld, HLR med mera. När vi var förbi idag så höll dom på med bandagering av idrottsskador.

 

 

1311s Fordons klassrum

 

Dagens, för eleverna, sista aktivitet var att ställa upp på en fråge- och informationsstund hos dom elever som går autoshop.

 

 

1332s Växellåda

 

Vi vuxna åkte ner på plattlandet för att hämta en växellåda till skolans tävlingsbil. Den hade varit på reparation hos Hubbe, en svensk i förskingringen. Tydligen är Hubbe en mycket skicklig kille vad gäller automatlådor, annars skulle Dave aldrig anlita honom.

 

 

1344s Bass Pro Shop

 

På väg hem passade vi på att besöka en butik som varje fiskare, jägare och friluftsmänniska kan gå en hel dag och dregla i. Vi har ju förstått att Kjell-Åke är väldigt intresserad av fiske så det var ganska naturligt att, när vi hade vägarna förbi, svänga in där en stund. Han såg dock lite konfunderad ut när han såg skylten här nedan.
 
 

1346s Skallerormskurs

 

Hur lär man en hund att undvika att bli biten av skallerormar? Det går tydligen att göra det i alla fall. Fråga mig inte hur, men man brukar ju kunna lära hundar massvis med helt otroliga saker så det går nog.
 
 

1349s Fiskeavdelningen

 

Här är i alla fall fiskeavdelning. Vi trodde att Kjell-Åke skulle bli kvar här tills fan kom och avlöste honom men det gick fortare än väntat. Han visste vad han ville ha och hittade det ganska så fort. En liten kuriosa var att Rapala fiskedrag, vilka tillverkas i Finland, var mycket billigare här än hemma.

 

Det var väl ungefär vad som hände den här dagen förutom att vi måste åka hem uppför berget i en bitvis väldigt tjock dimma.

 

Tack och hej

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0