Tävlingsdagen

                                                                 130428

 

Söndag på Stripen

 

Så var det då dags för den "riktiga" tävlingsdagen. Igår var det mer förberedande rundor för att bestämma tider med mera. Detta kommer dock Tommy att återkomma till i ett senare inlägg har han lovat. Det är ju han som har kunskaperna i det här ämnet. 

 

 

2366s Pit Crew vid starten

 

Här står dom och är beredda om något oförutsett skulle hända. Beredda på att rycka ut med en hundradels varsel.

 

 

2370s Åter till depån

 

När loppet är kört, missförstå mig rätt, så ska eleverna se till att hinna tillbaka till depån innan Dave har hunnit dit. Jobbet med tankning, kylning, koll av lufttryck i däcken med mera måste göras så snart som möjligt för att man ska vara beredd när det är dags för nästa runda.

 

 

2372 Tankning

 

Tankningen är även viktig för dom tider man kör på. Om man inte har rätt vikt vid starten så kan tiderna bli fel, några kilo kan ju göra någon hundradel vilket kan vara avgörande inom den här sporten.

 

 

2385s Första motståndaren

 

Här har ni Daves första motståndare för dagen. En tjej som heter Alex Rogeo, Alex The Car Girl, kallar hon sig.

 

 

2389s Rödlykta, neeeej!

 

Nu visade det sig att den största motståndaren i första heatet inte var Alex utan det var Dave själv som var det svåraste motståndet. Han var lite för ivrig samtidigt som en oväntad varvtalsförändring gjorde honom lite ofokuserad. Han körde därför mot rött och loppet var förlorat innan dom ens nådde mållinjen.

 

 

2399s Solsting???

 

Dagens väder var än varmare än i går. Vi nådde idag upp till 100 grader Fahrenheit, det vill säga nästan 38 grader Celsius, i skuggan. Hur varmt det var i solen på den stora asfaltytan förtäljer dock inte historien, men varmt var det. Det gick under helgen åt ca 150 halvliters flaskor med vatten så nog gjorde vi vad vi kunde för att hålla vätskenivån.

 

 

2404s Hemresa

 

Trådlöst internet i trucken. Detta räddade en bra stund av hemresan.
 
 

2305s Spännande

 

Man kan ju undra vad dom här har hittat på nätet som är så intressant. Det drog i alla fall till sig deras intresse en bra stund.

 

Hemresan tog idag närmare sju timmar inklusive matrast. Vi kom fram till skolan en stund efter tolv på natten så för undertecknads del var klockan  bra precis ett innan jag landade i sängen. Det bör väl ha varit något liknande för alla andra.

 

Natta natta på er alla

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0