Twin Peaks

                                                                  130430

 

Twin Peaks

 

Var i världen hittar man Twin Peaks?

 
Twin Peaks är beläget i hjärtat av San Bernardino-bergen, bara 84 miles öster om Los Angeles. Det lilla samhället ligger på ca 5800 fots höjd över havet, 1740 meter. Twin Peaks är en del av det större samhället Lake Arrowhead. Som synes av skylten så bor här ca 1500 personer. Skyltarna byts ungefär vart tionde år efter en folkräkning.
 
 

2436s Blev tv-serien spelades in här?


Nej tyvärr så var det inte här som TV-serien Twin Peaks spelades in.

 

 

2432s Blomsterprakt

 

Jag trodde att det här var en prydnadsapel eller liknande, men vid närmare beskådan så tror jag att det är något helt annat. Vet tyvärr inte vad.

 

 

2433s Mataffär

 

Här kan man handla lite av varje. Lite av en närbutik.
 
 

2434s Restaurang

 

Jag har ätit på den här restaurangen ett par tre gånger och dom har riktigt god mat. Kanske bara lite för stora portioner som på så många andra ställen här borta i väster. När man sen är uppfostrad i att man ska äta upp så är det inte så lätt. Man kan ju i och för sig få med sig resterna hem här utan att behöva skämmas.

 
 

2435s Snöbollsbuske

 

En nära släkting till den här busken har vi i vår trädgård där hemma. Den är förmodligen betydligt mycket härdigare än vad den här är.

 

 

2437s Östra infarten

 

När man kommer in i samhället så får man en känsla av att filmen ändå skulle ha kunnat bli inspelad här.

 

 

2439s Felsökning

 

Efter fotorundan passerade jag bilverkstaden där Fabian praktiserar. Dom jobbade just då med en Corvette, min drömbil. Våra grabbar har förmodligen varit med och jobbat på fler värstingar dom här veckorna än vad dom kommer att göra på flera år när dom kommer hem.

 

 

2441s Strawberry Peak

 

Är nu uppe på 1876 meter över havet med en bedårande utsikt över berg och dalar. Dom döda träden i förgrunden fick vika hädan för den stora branden 2007 eller om det var 2008.

 

 

2443s Utsikt!!!!

 

Vid klart väder kan man se ända ut till havet och till Los Angeles centrum. Som ni ser så ligger molnen långt där nere på betydligt lägre nivåer den här dagen.

 

 

2445s Kottar

 

Anledningen till dagens besök här uppe var egentligen att plocka lite kottar. Jag visste om det här stället sen tidigare. Det är flera stycken som hört av sig och vill ha en kotte eller flera efter att Fabians bilder publicerades. Nu är det inte säkert att dom ryms på grund av att väskorna redan är i stort sett fulla, men om dom ryms så finns dom i alla fall nu.

 

Det var lite om den byn det.

 

Tack för nu

 

Lennart

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0