Nu börjar det

                                                              130321

 

Första dagen på skolan

 

Efter en god natts sömn, gårdagskvällen blev av förklarliga skäl rätt så lugn, så är det dags för en informatonsrunda tillsammans med rektorn. Kjell-Åke heter han. Det började med en information om våran skola plus en genomgång av det svenska skolsystemet. Det blev en hel del diskussioner och jämförelser med hur det fungerar på deras hemmaplan.
 
 
739s Dave, Richard, Zech, och Cody
 
 
751s Informationen fortsätter ute i verkstäderna. Här på avdelningen för småmaskiner
 
 
753s En vy över delar av industriprogrammet
 
 

756s Här har nått fram till skolans värmepanna

 

Värmepannan är av mycket hög kvalitet och skulle kunna värma 150 villor. Tyvärr så finns en del byråkratiska hinder viket innebär att all värme går till spillo. Pannan har dock ett mycket stort värde för den utbildning som vi kan ge våra elever.
 
 
760s Richard och Kjell-Åke diskuterar vind- och solkraft
 
Efter rundvandringen på Fyrvalla bar det så iväg till Furulund för att titta på den delen av vår utbildning. Där bjöds det dessutom på köttfärslimpa, vilket var dagens rätt på skolan. Jag glömde att
fråga hur det smakade, men dom amerikanska eleverna brukar var imponerade av
den mat som våra elever får.
 
 
764s En nöjd Cody efter att ha kört hjullastare
 
 
765s Sen var det dags att prova på att köra kran
 
 
773s Här är Zech i hjullastaren tillsammans med Evelina
 
 
774s Richard och Saga efter en runda med the christmasloder som någon fyndig person med känsla för svengelska kallar den
 
 

778s Två nöjda ungdomar efter utfört uppdrag

 

Inga problem med kontakten mellan våra elever och våra gäster. Som ni kanske har förstått så har våra elever fått sköta om instruktionerna som getts till dom amerikanska eleverna. En annan sak som jag kanske ska nämna är att dom fick provköra lastbilar innan jag kom på plats. Därför finns inga bildbevis på dom aktiviteterna

 

 

786s Som ni ser så kör Dave med shorts även i år.

 

För er som inte läst tidigare års bloggar eller hört talas om Dave, den amerikanske läraren, så går han i shorts oavsett väder. För några år sedan var vi ute och åkte snöskoter uppe i Åkersjön. Då drog han på sig långbyxor första timmen men sen var det shorts som gällde resten av dagen. Det var i och för sig fint väder hela dagen men ändå.... Det enda som får honom att ta på sig långbyxor är dom reglementen som gäller när han ska köra dragracing.

 

 
790s Saga och Richard i samspråk efter dagens övningar.
 
 

806s Snacka om bra reklam

 

Kan man som skola få bättre vitsord än vad som finns på papperet här ovanför. Det var en före detta elev som varit på besök, och bjudit på tårta, för ett par veckor sedan.

 

Efter besöket på transportutbildningen blev det tid för lite återhämtning och lite planering av kommande dagar. Dessutom så fick eleverna tid för ett par partier av biljard i uppehållsrummet.

 

Det var väl ungefär vad som har hänt idag.

 

Tack för idag

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0