Sigges Fyrvalla

                                                          130327

 

 

 

Ziggez orkester med mera

 

Det är onsdag och ungdomarna är ute i verstaden tillsammans med Pär och får lite undervisning i en av våra diagnosutrustningar. För att underlätta för killarna att förstå så bytte Pär språk i programmet så att all information visades på engelska. Perfekt både för eleverna och för Pär som slapp översätta, han kunde koncentrera sig på att förklara istället.

 

 
896s Visning av diagnosutrustning
 
 

912s Kristy har kommit

 

Kristy är Daves flickvän och hon kom hit igår eftermiddag för att vara med här i ca en vecka under sitt skollov. Hon jobbar också som lärare, dock på en annan skola i närområdet. Dom tillbringade en del av dagen tillsammans med vår rektor, Kjell-Åke. Dom gjorde ett studiebesök på en av våra friskolor. Den i Böle på "annersia" som vi säger. Besöket var tydligen till största belåtenhet.

 

 

925s Ziggez orkester

 

En premiär med mersmak. Det här gänget visade verkligen prov på musikalitet. Vi ser redan fram mot nästa spelning.

 

 

951s Ziggez orkester tillsammans med Sigge himself

 

Sigge Eriksson vilken fått ge namn åt både skolrestaurang och skolorkester är en av sveriges största idrottsmän genom tiderna. Kolla bara meritlistan här nedanför. Anledningen till att vi valt att kalla platsen efter just Sigge är att det var en isoval här på Fyrvalla ända fram till utbyggnaden av dom anläggningar som vi håller till i, och där hade Sigge en hel del framgångar.

 

11 stycken individuella SM-guld

EM -54 Sammanlagt brons i Davos

VM -54 Sammanlagd 4:a i Sapporo

EM -55 Sammanlagt guld i Falun

VM -55 Sammanlagt guld i Moskva

EM -56 Sammanlagt brons i Helsingfors

OS -56 Silver på 5 000 meter

OS -56 Guld på 10 000 meter

 

En imponerande meritlista eller hur.

 

Jag pratade med Sigge en stund och han berättade då om några tävlingar som han åkt här på Fyrvalla. En av gångerna var det 42 000 åskådare, alltså flera tusen mer än vad som bor i hela staden idag. En annan gång skulle Sigge möta en norsk skrinnare, Hjallis Andersen, i en tävling bara mellan dom två, då var det 5 000 åskådare. Sigge berättade dessutom att han fått beskedet om att Hjallis avlidit idag bara en kort stund innan Sigge skulle åka för att närvara hos oss idag. Sigge och Hjallis hade genom åren haft kontakt med jämna mellanrum, senast för ett par veckor sedan, strax efter Hjallis 90-årsdag.

 

Efter spelningen så var det så dags för årets besök på bageriutbildningen. En alla gånger lika emotsedd aktivitet. Bara att komma in i lokalen och känna dofterna av nybakat bröd.
 
 

953s Richard, Cody, Zech och Sofie

 

 

955s Några av eleverna på bageriet

 

Två av tjejerna i bagrunden kommer att åka iväg på SM strax efter påsklovet så det är lite spännande för dom nu ett tag.

 

 
957s Inte bara gott, det är vackert också
 
 

964s En sån här smakade jag. Den var lika god som den ser ut

 

 
968s Bilden talar väl för sig själv
 
 
969s Njuuuut av åsynen
 
 
976s Mmmmmm
 
 

980s Tre nöjda killar efter ett dignande fikabord

 

Det var allt vad vi hann med idag, inte så lite eller hur. Morgondagen kommer Amerikanarna att tillbringa ute i omgivningarna med lite Sightseeing. Dom ska bland annat ut och åka på någon av isvägarna, det brukar vara spännande.

 

Nej nu är klockan drygt elva och jag måste avsluta för dagen om jag ska orka med morgondagen.

 

Tack för idag

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0