Tisdag vecka två

                                                              130326

 

 

 

Dag full av aktiviteter

 

Idag är det tisdag och vi har en hel del aktiviteter inbokade på vårt schema. Det första var att börja forma en platt plåtbit till något helt annat. Våra gäster fick börja med att klippa ut en plåtbit och bocka den i 90 grader för att sen bearbeta den i krymp- och sträckmaskinerna.

 

 

836s Nu är det dags att bocka plåtbitarna

 

När man jobbar med att krympa och sträcka gäller det att, speciellt vid sträckning, inte bearbeta plåten för mycket för då blir den lätt för tunn och spricker.

 

Det här är något som dom kan återkomma till flera gånger om dom blir göralösa för här finns en hel massa moment att prova på. Här kan även Dave gå in som instruktör till viss del om inte Tommy och Maths hinner med.

 

 
842s Här börjar jobbet i krymp- och sträckmaskinerna
 
 
846s Ser ni svängen på Richards plåtbit
 
 

853s Engelskalektion

 

Så var det dags för ytterligare en lektion i engelska. Dave berättade bland annat att han har 42 stycken bilar vilket fick ett flertal att tappa hakan. Klassen som fick besk idag var FT12c, det vill säga min mentorsklass.

 

Efter lunch bar det iväg till vår lokala Volvohandlare, Bilbolaget, för ett studiebesök.

 

 

855s Verkstadschefen, Peder Engström, börjar med att berätta lite grann om verksamheten i stort.

 

 

860s Vy över verkstaden. Kolla golven.

 

Peder berättade bland annat att det  passerar ca 17 000 bilar genom verkstaden varje år. Det blir väl ett 80-tal objekt per dag. Varje mekaniker sköter sig i stort sett helt själv. Han bokar in sin kund och gör allt själv. Bokar jobbet, beställer delar, gör jobbet och ser till att fakturan går iväg. Mekanikerna kallas idag för personlig servicetekniker.

 

Om ni tittar på golven så ser ni att det inte är stampade jordgolv, som en del tycks tro, längre. Det är nästan kliniskt rent på dom ljusa klinkersgolven.

 

 

861s Peder berättar om flödena i verkstaden

 

 

864s Grabbarna är på bushumör när vi åker tillbaka till skolan

 

För ca en vecka sedan gick jag igenom min telefonbok och hittade ett antal telefonnummer till tidigare utbyteselever. Då skickade jag ett SMS till allihop och frågade om dom inte skulle komma och heja på Dave. Detta har nu resulterat i att fem tidigare elever har varit på besök i huset. Det är jättekul även för mig och Dave verkar också tycka att det är ett bra inslag. Dagens gäster var i alla fall Jenny Kandel, Daniel Svensson och Mattias Johansson.

 

 
872s Storfrämmande i huset
 
 
873s Daniel och Mattias
 
 

887s Stjärnbaneret

 

Varje år när vi besöker Rim High så vajar den Svenska flaggan på samma stång som den Californiska. I år har vi lyckats få tag på en Amerikansk flagga som vi flaggat med varje dag. Vi hade en Amerikansk flagga första året som vi hade utbyte med Rim High men den blev kvarglömd på stången en natt och fick då vingar. Det var alltså någon som tyckte att dom behövde den bättre än vi. Sen så har vi inte haft någon flagga förrän i år.

 

Tack för ytterligare en dag

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0