Välkommen till årets utbyte med Rim High i Californien

 

 

                                                                             130318

 Here we come again!!!!

 

Nu är det dags igen. För åttonde gången, sjätte för undertecknad, reser vi till Rim of the World High School i Lake Arrowhead, Kalifornien. Lake Arrowhead ligger ca 2 timmars bilresa från Los Angeles, uppe i bergen på nästan 2000 meters höjd över havet. Vi kommer att vara där borta i tre veckor, mellan den 12 april och den 4 maj, men innan vi reser dit så kommer vi att ha besök av ett gäng amerikaner veckorna 12, 13 och 14. Rättare sagt så kommer dom hit nu på onsdag.

 

Rim High är ett utbytesprojekt som hittills riktat sig till våra elever på Fordons­programmet i Östersund. Syftet med utbytet är att ge eleverna en morot att arbeta mot samt att ge dem möjlighet att resa till Rim High i Lake Arrowhead, Kalifornien och lära sig mer om landet och kulturen.

 

Utbytesprojektet bygger på att tre elever från Rim High besöker oss under två veckor och deltar i vår undervisning. Därefter följer tre av våra elever med dem tillbaka till Kalifornien i tre veckor. Under sin vistelse i Kalifornien deltar våra elever till viss del i deras undervisning. Det huvudsakliga innehållet är dock att dom ska praktisera på en verkstad. Vi har under det här året avtal med två verkstäder, en allbilsverkstad, Twin Peaks Autoservice, som är specialiserad på felsökning inom dom el och datasystem som finns i dagens bilar. Den andra verkstaden, Davis Auto Body and Paint, är specialiserade på karosseriarbeten men jobbar även med vanliga reparationer och servicearbeten.

Så här ser skolan ut vid huvudentrén. Den svenska flaggan delar nästan varje dag stång med den Kaliforniska

 

Dom elever som följer med i år är Anton Berglund, Dennis Vainionpää och Fabian Edler. Dom amerikanska elever som kommer hit heter, Zeckary Barnett, Cody Stephens och Richard Torrez.

 

Ambitionen med denna blogg är att det ska skrivas inlägg som täcker varje dag. Eleverna ska skriva tre till fyra inlägg under resans gång och undertecknad har som ambition att skriva varje dag och berätta vad som hänt, i huvudsak vad eleverna har upplevt, men även vad vi vuxna sysslat med. Dessutom så brukar även Dave Meigide, den amerikanske läraren, skriva ett antal mail hem till "sina" föräldrar, vilka vi försöker att publicera i denna blogg.


Vi lärare som kommer att följa med till Kalifornien i år heter Lennart Olsson och Tommy Nygaard.


Jag återkommer inom kort med mera information om utbytet plus ett antal länkar som kan vara intressanta för er som vill följa årets utbyte.


Howdy

 

Lennart

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0