Första Maj - Diverse

                                                                  130501

 

Första maj - Diverse

 

En helt vanlig arbetsdag, ok då kanske inte helt vanlig, för oss här borta. Hämta eleverna på skolan och se till att dom kommer till sina praktikplatser. När vi gjort det så blev vi kvar en stund på Davis för lite blandade uppgifter.

 

 

2552s Svarta änkor

 

Den här bilen har kommit upp från plattlandet för lite småreparationer i fronten. Dennis har dock upptäckt ett antal inte allt för trevliga medresenärer. Det är massor av spindelnät plus ett antal kokonger från svarta änkor. Dessutom så har han hittat några spindlar. Huvva, huvva. Här får han i alla fall hjälp av Joe med att städa bort dom kvarvarande resterna. Dom kan ju vara lite trist att bli bitna av dom små liven men dom är absolut inte dödliga om man inte är i väldigt dålig kondition.

 

 

2558s Pinstriping

 

Tommy har en liten instruktion i pinstripingens ädla konst.

 

 

2564s Änkorna borta

 

Nu har han äntligen kunnat börja att koncentrera sig på det verkliga uppdraget. Att strippa en Corvette -63:a i framändan inför lite reparationer och lackering.

 

Lite senare under dagen besökte jag och Tommy en man som vi tidigare träffat vid ett antal tillfällen, Ken Lotz. Anledningen var att se hans pågående projekt och få lite inspiration.

 

 

2573s Teknisk utveckling

 

Ken håller på att bygga en 1927 års Ford Tudor, samma modell som Tommy har, vilken kommer att ha all modern utrustning som man kan tänka sig. Fram och bakvagn från en Jaguar. Motor var en Ford sidventilare. Med mera, med mera.

 

 

2579s Projekt

 

Kolla skillnaden mellan dom båda sidorna

 

 

2580s Ford -39

 

Den här bilen har han hållit på med under ett antal år. Kolla bara höger bakskärm, där syns ett antal sömmar men inte alls alla. Han har byggt den av två skärmar, en höger och en vänster, plus ett antal släta plåtbitar.

 

 

2584s Ken och Tommy

 

Ken har ett måtto här i livet och det är, "kan jag göra det svårare". Han har i alla fall ett förflutet som grafisk designer innan han började jobba på heltid med ombyggnation av bilar. Ken delar också gärna med sig av sina kunskaper och tankar.

 

 

2586s Kaross

 

Här är karossen till -27:an. Runt om i rummet hänger och står massor av delar till bilen
 
 

2591s Verkstad

 

Nu ska ni få höra en härlig historia. Ken köpte i alla fall sin verkstad i form av en nästan färdigbyggd villa i ett av dom finare områdena. Han rev därefter bort alla innerväggarna och gjorde en verkstad av alltihop. Själv har han en liten lägenhet i bottenvåningen av det som i början var husets garage. Nu kanske i förstår att det är en entusiast av stora mått som vi har fått möjligheten att lära känna.

 

 

2599s Solbränna

 

När vi mötte Fabian inför kvällens aktiviteter så kom han med en mugg med aloe vera plus en pensel som han penslade sina öron med. Han hade varit ute för mycket och lyckats bränna öronen.

 

En annan lite spännande händelse som Luis berättade om var när han kom till sin pappas hus i Twin Peaks. Då höll en björn på och grävde i grannens soptunna. Det såg riktigt rotigt ut nästa dag berättade han. Allt var utspritt runt gården.

 

Dagens nästa aktivitet får ni höra om i nästa inlägg.

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0