Rim High

                                                                  130430

 

Skolan

 

Om det är någon som tycker att det här inlägget, eller om man ska kalla det promenaden, känns lite ostrukturerat, så beror det på att jag började och avslutade min "walk about" vid fordonsverkstaden. Första anhalt blev således Fire Science.

 

 

2446s Fire science

 

Dom som väljer det här ämnet som individuellt val får lära sig en hel del om första hjälpen och hur man släcker eld. Dessutom så får dom lära sig lite grann om idrottsmedicin. Det finns en film på skolans hemsida som heter "every fifteen minutes" vilken är ett samarbete mellan skolan och dom instanser som kan bli inblandade i en olycka. Det är både polis, brandkår, ambulanspersonal och personal på ett sjukhus. Filmen handlar om en trafikolycka där några stycken ungdomar kör berusade och orsakar en trafikolycka i samband med sin avslutningsbal.       

http://row-rop.rimsd.k12.ca.us/Rim_Today/Every_15_Minutes/Every_15_Minutes.html

 

 

2447s Squashbanor

 

Det finns åtta stycken squashbanor på skolan. Dom snålar inte på sina idrottsanläggningar i det här landet.

 

 

2448s Tennis

 

Sex stycken tennisbanor. Jag ska erkänna att jag inte sett någon använda vare sig tennis- eller squashbanorna mer än en gång i år, och det var kvällstid.

 

 

2452s Baseboll eller Softboll

 

Den här banan har jag aldrig sett en levande själ på????

 

 

2456s Löparbanor mm

 

Här brukar det i alla fall vara en hel del aktivitet på dagarna. Självstudsande löparbanor och en fotbollsplan med upp och nervända mål. Hoppas ni kan se dom på bilden. Tommy har lovat att han kan hjälpa till med att vända dom rätt.

 

 

2458s Väggmålningar

 

Här på väggen till idrottshallen är en av flera stora väggmålningar. Jag har försökt få reda på kopplingen till Skottland men inte lyckats få något bra svar.

 

 

2459s Hej Hej

 

På väggarna i skolans korridorer har det tidigare funnit hälsningsord på alla möjliga språk. Förra sommaren målades dock nästan hela skolan om invändigt så att dom försvann. När vi skulle komma skyndade dom sig med att få dit den på svenska plus ett par till. Tack för det. När jag tyckte att dom fått en fin färg jämfört med den knallblå som fanns förut så berättade dom att dom inte alls var nöjda. Anledningen var att det är exakt samma färg som är standard i statens fängelser och den kopplingen ville dom inte ha mellan skola och fängelse.

 

 

2461s Personalparkering

 

Mera väggmålningar.

 

 

2462s Vykort

 

Här är en vy från vägen som passerar skolan. Här får man en liten känsla för hur högt upp i bergen som vi egentligen håller till. Det  är som ett höghöjdsläger i tre veckor.
 
 

2465s Entré

 

En av skolans entréer. Flaggorna hänger rakt ner. Inte tillstymmelse till vind idag.

 

 
2466s Mera väggmålningar
 
 

2468s Energibesparingar???

 

Man kan ju undra hur mycket energi som dom här grejorna ska spara åt skolan. Det har knappt blåst någonting sen vi kom hit men å andra sidan så har ju solen varit framme varje dag. Enligt Dave så ska dom här installationerna spara ungefär fem procent av skolans energibehov. Inte så illa ändå.
 
 

2469s Svetsutbildning

 

Innanför den här väggen håller dom till med sin svetsutbildning. Nu hade svetsläraren slutat inför det här läsåret, så då får träslöjdsläraren ta även dom lektionerna. Detta i väntan på bättre ekonomi så att dom ska ha råd att anställa en ny. Besparingar även här alltså.

 

 

2471s Autoshop

 

Så var jag då tillbaka vid utgångspunkten efter en nästan timslång promenad.

 

Hoppas nu att ni fått en liten överblick över hur skolan ser ut och vart det är era kära håller till.

 

Tack tack

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0